VTM trekt stekker uit controversieel programma: “Je moest je schamen”

VTM trekt stekker uit controversieel programma: “Je moest je schamen”
Vrijdag 25 Februari 2022 - 19:00   I   Foto: VTM   I  

Vier maanden geleden kondigde VTM aan dat ze op zoek waren naar kandidaten voor een nieuw realityprogramma, maar de zender heeft nu besloten om toch niet aan de opnames te beginnen.

Zo wilden de programmamakers in ‘Ik wil een kind’ op zoek gaan naar wensouders die kiezen voor bewust co-ouderschap, maar daar was niet iedereen mee gediend. De zender ging in gesprek met de wensouders die zich voor het programma hadden ingeschreven, en heeft daarna beslist om het project stop te zetten.

Verbolgen reacties

Het was de bedoeling dat Dina Tersago wensouders samen zou brengen die onder begeleiding samen kiezen voor bewust co-ouderschap. Op Twitter kwamen heel wat verbolgen reacties, waaronder die van N-VA-parlementslid Lorin Parys: “Hier draait mijn maag van om.”

VTM zegt nu dat het project werd afgeblazen omdat de meeste wensouders het dan toch niet zagen zitten om hun zoektocht voor de camera’s af te leggen: “We hebben steeds rekening gehouden met de wensen, vragen en bezorgdheden van de wensouders. Het was nooit het uitgangspunt om het programma koste wat het kost te maken”, aldus de channel manager van de zender in een persmededeling.

Shame on you

@donorkinderen is op Twitter niet te spreken over de aankondiging van de zender: “VTM annuleert 'Ik wil een kind' en kondigen aan dit in het belang van de wensouders te doen. Ook in deze communicatie: nul, nada, nihil, nergens vermelding van de belangen, rechten en welzijn van het kind. Shame on you. VTM, jullie snappen het nog steeds niet.”

Poll: Vind je dat VTM de juiste keuze maakte door het programma af te voeren?TAGS  I  VTM  I  Ik Wil Een Kind  I  Dina Tersago