Oekraïense Olga uit ‘The Sky Is The Limit’ staat doodsangsten uit Buitenland
Buitenland

Oekraïense Olga uit ‘The Sky Is The Limit’ staat doodsangsten uit

Oekraïense Olga uit ‘The Sky Is The Limit’ staat doodsangsten uit

Olga Zelenko (39) mag dan wel veilig en wel in België zitten, toch doet de in Oekraïne geboren realityster de laatste dagen geen oog meer dicht.

De ouders van Olga - Tatiana en Leonid - wonen in hartje Kiev, waar het sinds de Russische inval levensgevaarlijk is. “Toen ze hoorden dat de Russen naar daar oprukten, hebben ze onmiddellijk wat proviand in hun wagen geladen en zijn ze weggevlucht”, vertelt de blondine aan Het Nieuwsblad. “Mijn vader is 64, moeder 62. Dat is te oud om nog te beantwoorden aan de oproep van president Zelenski om de wapens op te nemen.”

Gewapend

Haar neven doen dat wel: “Zij zijn hun wapen gaan ophalen bij de politie. De ene is programmeur, de andere zelfstandige. Tot voor gisteren hadden ze nog nooit een wapen van dichtbij gezien. Nu zitten ze gewapend te wachten op hun vijand. Onvoorstelbaar.”

Om aan het geweld te ontkomen, reden Olga’s ouders maar liefst acht uur om een afstand van 150 kilometer te overbruggen. Ze spreekt van één grote chaos: “De tankstations zijn open, maar je mag maar 20 liter tanken. Donderdagnacht vonden mijn ouders nog een slaapplaats in een klein hotelletje. Vrijdagmorgen zijn ze vroeg vertrokken, verder richting westen omdat het er eerst op leek dat Poetin in die regio niet geïnteresseerd was. Ondertussen zijn de Russische troepen ook daar al gesignaleerd. Allemaal zeer beangstigend.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws