Worden Play-offs dan toch afgeschaft? "Het is een schande" Sport
Sport

Worden Play-offs dan toch afgeschaft? "Het is een schande"

Worden Play-offs dan toch afgeschaft? "Het is een schande"

De play-offs zijn een erg oneerlijk systeem. Dat is de conclusie van François Colin, oud-journalist van Het Nieuwsblad die nu nog steeds een blog schrijft op Dewitteduivel.com.

"Als absolute tegenstander van dit play-off-systeem kan ik alleen hopen dat of Racing Genk kampioen wordt of Club Brugge, maar dan met minstens vijf punten voorsprong. Het blijft immers een immense onrechtvaardigheid dat de Limburgers vier punten moesten inleveren die ze eerlijk op het veld gewonnen hebben", zegt Colin.

Daarnaast heeft hij ook geen goed woord over voor Play-off 2. "Er werd ook gevoetbald in Play-off 2, de competitie van de lege tribunes. Ook al werd overal driftig gezwaaid met gratis tickets. Het is en blijft een schande dat de meerderheid van de clubs van 1A tien wedstrijden ‘umsonst’ moeten spelen."

Er gaan steeds meer stemmen op om de Play-offs af te schaffen. Binnenkort wordt een beslissing genomen over het seizoen 2020-2021. Mogelijk zullen er vanaf dan geen play-offs meer zijn, al blijven AA Gent en Racing Genk wel nog voorstanders.

Populair

Laatste nieuws