Woensdag 3 April 2019 - 07:49   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Grote problemen voor Lampaert: "In een onmogelijke situatie"

Grote problemen voor Lampaert:

Wim Vos, journalist van Het Nieuwsblad, is hard voor Patrick Lefevere en leeft mee met Yves Lampaert. De ploegleider van Deceuninck-Quick.Step gaf zijn renner een flinke sneer. Zo zei Lefevere dat “Lampaert zelf eens iets in goud mag veranderen”.

Onterecht, vindt Vos. Lampaert won dan zelf nog geen koers van betekenis dit jaar, maar leverde wel al veel werk voor het team. 

"Het illustreert de gewijzigde status van Lampaert. Voorbij zijn de dagen waarin hij in de luwte van de kopmannen kon skarten. Hij is nu zelf een kopman – desnoods haalt Lefevere er zijn loonbriefje bij om dat te staven. En een kopman bij Deceuninck-Quick Step, die móét zelf winnen, liefst in de allergrootste wedstrijden", aldus Vos.

"Het moet een akelig confronterende gedachte zijn bij de start van Dwars door Vlaanderen. De voorbije twee jaar was dit de wedstrijd van Lampaert. De koers van zijn grote doorbraak. Maar wat heeft hij er vandaag nog te halen? Wint een renner van een andere ploeg, dan is het humeur van Lefevere sowieso om zeep. Wint een ploegmaat, dan dreigt de sneer van vrijdag zich te herhalen. En wint hij zelf, dan dreigt een déjà-vu. Want hoe uniek een record van drie zeges op rij ook wezen mag, of het Lefevere helemaal zal overtuigen?"

"Yves Lampaert zit in een onmogelijk situatie. Eén waar alleen een overwinning in de Ronde of Roubaix hem nog uit kan bevrijden. Lampaert is niet te benijden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Yves Lampaert  I  Patrick Lefevere  I  sport