IS-bruid: "Ze hebben me gehersenspoeld, geef me een tweede kans" Buitenland
Buitenland

IS-bruid: "Ze hebben me gehersenspoeld, geef me een tweede kans"

IS-bruid: "Ze hebben me gehersenspoeld, geef me een tweede kans"

Shamima Begum (19) heeft in een interview met The Times gezegd dat ze alles zou geven voor een tweede leven. Ze reageerde voor het eerst nadat ze haar derde kind moest begraven. Op haar vijftiende vluchtte de Britse naar Syrië.

Jarrah Yago, het kind van Begum, werd amper drie weken oud. Op haar vijftiende was de tiener naar Syrië getrokken om zich aan te sluiten bij IS.

“Ik heb veel nagedacht over hoe lang ik hier moet blijven”, zegt Begum vanuit het vluchtelingenkamp in al-Roj. “En ik heb geaccepteerd dat ik hier zal moeten blijven. Ik ga hier een tweede thuis van moeten maken. Dat is nu eenvoudiger, want ik heb vrouwen om me heen en vrienden die me helpen om het emotioneel te verwerken.”

Als ze ooit de kans zou krijgen, zou ze terug naar het Verenigd Koninkrijk willen. "Sinds ik weg ben uit Baghuz heb ik spijt van alles wat ik gedaan heb. Ik wil terug naar mijn thuisland voor een tweede kans, om mijn leven opnieuw te beginnen. Ze hebben me gehersenspoeld. Toen ik naar hier kwam, geloofde ik alles wat men mij vertelde, maar ik wist te weinig over de godsdienst.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws