-->

'Familie'-kijkers hebben zware kritiek op verhaallijn: "Het klopt gewoon niet"

'Familie'-kijkers hebben zware kritiek op verhaallijn:
Zondag 10 April 2022 - 08:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Quinten, gespeeld door Maxime De Winne, kan mogelijk binnenkort weer stappen in 'Familie'. Al van bij zijn entree zit Quinten in een rolstoel, maar daar komt nu dus misschien verandering in.

Er werd gezegd dat Quinten nooit meer zou kunnen lopen, maar zijn oog viel op een experiment in Zwitserland, waardoor hij mogelijk toch weer zou kunnen lopen na een operatie. Quinten lijdt aan dwarslaesie.

Heel wat kijkers zijn er echter niet over te spreken. Ze vinden het totaal niet realistisch. "Ik kan me inbeelden hoe hartverscheurend het is om je zoontje te moeten zeggen dat het maar tv is", reageert iemand. 

"Als ze in ‘Familie’ zo’n thema aansnijden, zouden ze beter naar waarheid handelen. Mensen met een dwarslaesie krijgen nu hoop over iets wat er niet is."

"Alleen bij een incomplete dwarslaesie heb je kans op herstel, maar bij een complete dwarslaesie nooit", citeert TV-Familie nog iemand. "Dat is onomkeerbaar, daar hebben ze nog niks op gevonden."

Experiment bestaat écht

Maxime De Winne verdedigt de verhaallijn over zijn personage. "Ik weet dat de hoop van Quinten gerechtvaardigd is. De voorbije jaren werd in ‘Familie’ gezegd dat Quinten niet meer zal kunnen lopen. Maar er werd nooit ingegaan op zijn medische dossier. Nu wél, en gaan we uit van een incomplete dwarslaesie", legt hij uit.

"Dat experiment in Zwitserland bestaat écht. In februari verscheen in alle kranten het verhaal van Michel Roccati, een Italiaan die volledig verlamd was aan de onderste ledematen, en die nu weer kan stappen."

Poll: Vind jij deze verhaallijn geloofwaardig?TAGS  I  Maxime De Winne  I  Familie