Bom ontploft bij Standard: ’Hij verhuist deze zomer naar Anderlecht’ Sport
Sport

Bom ontploft bij Standard: ’Hij verhuist deze zomer naar Anderlecht’

Bom ontploft bij Standard: ’Hij verhuist deze zomer naar Anderlecht’

De bom is ontploft bij Standard. De Luikse topclub speelt deze zomer nog maar eens speler kwijt aan eeuwige rivaal RSC Anderlecht. Deze keer gaat het om de amper 14-jarige Luca Monticelli. Vooral de manier waarop die vertrekt, staat Standard niet aan.

Monticelli geldt als één van betere spelers van de huidige U14 van Standard, waar hij ook kapitein is. Aan het begin van dit seizoen was er nog geen vuiltje aan de lucht en kwamen Standard en Monticelli en diens entourage samen. Daar liep het grondig mis…

Ouders eisen 300.000 euro

Standard verwijt de zaakwaarnemer van Monticelli, Franco Iovino, dat hij een vuil spelletje heeft gespeeld met hen. Standard stelde Monticelli een mooi sportief plan voor, maar tijdens de onderhandelingen eisten de ouders van het toen nog 13-jarige spelertje een geldsom van 300.000 euro. Anders zou Monticelli niet bijtekenen.

Standard hield het been stijf en liet aan de ouders weten dat het niet gebruikelijk is om dergelijke bedragen te betalen voor een jeugdspeler. Maandenlang werd er niet meer onderhandeld, tot twee weken geleden.

(Lees verder onder de foto)

Valse belofte en transfer naar... Anderlecht

Zaakwaarnemer Iovino liet Standard weten dat Monticelli hen trouw zou blijven. Een valse belofte, want nu lekte uit dat Monticelli Standard straks inruilt voor een nieuw avontuur bij Anderlecht, de grote rivaal van De Rouches.

Dé druppel die de emmer deed overlopen, want Standard besliste direct om Iovino vanaf heden de toegang tot het trainingscentrum van de club te ontzeggen. Eerder zorgde Iovino er al voor dat Loïs Openda (Club Brugge) en Lillo Guarneri (AC Milan) Standard de rug toekeerden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws