Boze Van Aert haalt uit naar Van der Poel Sport
Sport

Boze Van Aert haalt uit naar Van der Poel

Boze Van Aert haalt uit naar Van der Poel

Een zeer opmerkelijk beeld na de Wereldbekercross in Namen. De UCI had namelijk een aftelklok in de tent waar Wout Van Aert op de rollen aan het uitrijden was, geplaatst. “Het deed me een beetje denken aan mijn schooltijd”, vertelde een geïrriteerde Van Aert achteraf aan Sporza.

Mathieu Van der Poel had eerder deze week gezegd dat hij zich stoorde aan het feit dat Van Aert altijd eerst begon uit te rijden op te rollen na de koers. Daardoor schuift soms de podiumceremonie op. De UCI kwam meteen met een verklaring dat er slechts tien minuten zijn voor Van Aert. En effectief: zondag was er een aftelklok.

“Ik heb daarnaast deze week een waarschuwing of ik weet niet hoe ik het moet noemen gekregen van de UCI, dat ik me toch sneller moet klaarmaken voor het podium. Dat werd ingeleid door Mathieu, die daar blijkbaar onvrede mee had”, aldus Van Aert bij Sporza. “Ik heb daarnet al aan de UCI gezegd dat er volgens mij wel andere problemen zijn die eerst op te lossen zijn. Het deed me een beetje denken aan mijn schooltijd, waar ik sprintjes moest trekken met mijn fiets om op tijd te zijn."

Van Aert deelt ook een sneer uit aan Van der Poel. “Ik kan Mathieu helemaal geen pijn doen dit jaar. Toch heeft hij het er blijkbaar moeilijk mee dat ik 2 minuten langer nodig heb om gewassen te zijn. Als ik al 20 crossen gewonnen zou hebben, zou ik me wel in andere dingen druk maken, denk ik.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws