-->

Na de hitte is er afkoeling: Vanaf dan komt er onweer het land binnen

Na de hitte is er afkoeling: Vanaf dan komt er onweer het land binnen
Woensdag 3 Augustus 2022 - 08:30   I   Foto: Pixabay   I   door Redactie

Het is nog even wachten op verkoeling. Vandaag en morgen blijft het erg warm, zo meldt het KMI. Vanaf donderdag is er wel kans op onweer.

Woensdag wordt het opnieuw zonnig met soms wat wolkenvelden. De kust kent mogelijk een bewolkte start met laaghangende bewolking. Het wordt warm met maxima van 26 graden aan zee en 28 graden in de Hoge Venen tot 32 à 33 graden in het centrum van het land.

Donderdag is de zon vaak gesluierd met hoge bewolking. In de loop van de namiddag komt er geleidelijk meer bewolking vanuit Frankrijk en zijn enkele (onweers)buien mogelijk. In Laag- en Midden-België draait de wind al vlug naar noordwest waardoor de grootste hitte verdreven wordt naar het zuidoosten. Aan zee stijgen de temperaturen tot 22 graden. In het centrum wordt het zwoel met maxima rond 30 graden en in Belgisch Lotharingen stijgen de temperaturen tot rond 35 graden.

Vrijdagmorgen vallen er vooral in het centrum en oosten regen- en lokale onweersbuien. In de namiddag wordt het droog met brede opklaringen vanaf het westen. De maxima schommelen van 19 à 20 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 25 of 26 graden in Belgisch Lotharingen.

TAGS