-->

Opschudding over minister Lahbib: "Ze kan haar functie niet naar behoren uitvoeren"

Opschudding over minister Lahbib:
Vrijdag 5 Augustus 2022 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Er is volgens Oekraïne geen enkele garantie dat minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) op dit moment Kiev kan bezoeken. Dat laat een hooggeplaatste regeringsbron weten aan VRT NWS.

Zondag had minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) nog gezegd dat er "geen vertrouwensbreuk" was. Dat blijkt toch niet te kloppen, want een hooggeplaatste regeringsbron in Oekraïne laat weten dat de plooien tussen kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en Oekraïne nog niet zijn gladgestreken.

"Het standpunt van Oekraïne is niet veranderd", klinkt het bij de bron bij VRT NWS. "Onze minister van Buitenlandse Zaken heeft in zijn brief geen enkele garantie gegeven dat het bezoek aan Kiev in dit stadium mogelijk is. Wij verwachten nog steeds dat België uitleg geeft over de Krim-reis. Die uitleg is tot nu toe uitgebleven."

Oekraïne heeft vragen bij de Krim-reis van Lahbib. Het is daardoor niet zeker dat ze het land wel binnen mag. "Vincent Van Quickenborne wekte dus valse indruk. Belgische minister van Buitenlandse Zaken Lahbib kan vandaag niet naar behoren functioneren", laat Peter De Roover, voorzitter van de N-VA-kamerfractie weten.

TAGS  I  Hadja Lahbib  I  Peter De Roover  I  Oekraïne