-->

Koppel bestolen op snelwegparking, politie waarschuwt mensen die op reis gaan

Koppel bestolen op snelwegparking, politie waarschuwt mensen die op reis gaan
Zondag 7 Augustus 2022 - 09:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Een koppel uit Lanaken is het slachtoffer geworden van een georganiseerde bende. Ze werden bestolen op een snelwegparking in Spanje, op weg naar hun vakantiebestemming.

Het is de schoondochter van het koppel dat het verhaal doet op Radio 2. "Vorige week vertrokken ze opnieuw met de auto voor hun jaarlijkse vakantie, maar net over de grens aan de eerste autosnelwegparking in Spanje gaat het fout", vertelt ze.

“Mijn schoonvader zit achter het stuur te wachten terwijl mijn schoonmoeder naar het toilet is. Er komt een man op de ruit tikken die duidelijk maakt met grote gebaren dat er iets aan de hand is. Mijn schoonvader vertrouwt het niet, maar omdat de man blijft aandringen, zet hij het raam op een kiertje."

De man probeert duidelijk te maken dat er iets mis is met de koffer van de wagen van de schoonouders. Van zodra de man de auto ontgrendelt, wordt hij uit de auto gesleurd. Vervolgens duikt een tweede dader aan de passagierskant op die de handtas van de vrouw steelt.

Helaas had het koppel veel geld op zak. "Ze durfden het ons eerst niet te vertellen, maar ze hadden 5.000 euro mee. Dat geld dient onder meer om de camping en de stalplaats te betalen. Dat moet blijkbaar cash, en verder nemen ze altijd te veel mee voor mocht er onverwacht iets fout gaan", aldus de schoondochter.

Snelwegbendes

Helaas duikt het fenomeen van snelwegbendes vaker op, ook in ons land. De politie waarschuwt ervoor. “De voorbije jaren was er onder meer een bende actief in Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant waarbij de oplichters deden alsof ze autopech hadden", weet Gerry Peeters van de federale wegpolitie.

"De daders hielden dan voorbijgangers tegen met de vraag om te helpen, maar die werden dan uiteindelijk bestolen. Ook bij mensen die zo goed waren om zelf hulp aan te bieden.” 

TAGS  I  Gerry Peeters  I  Lanaken