-->

Straks lege winkelrekken in supermarkten: "Van chocolade tot wc-papier"

Straks lege winkelrekken in supermarkten:
Maandag 8 Augustus 2022 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Er dreigen heel wat lege winkelrekken te zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Merkten en supermarkten sluiten straks weer hun jaarlijkse prijsdeals, maar gezien de prijsstijgingen dreigen het zware onderhandelingen te worden.

Nu zijn er hier en daar al lege winkelrekken in de supermarkten, maar dat komt omdat het product dan niet voorradig is. Volgens Jorg Snoeckx van RetailDetail zal het allemaal veel erger worden.

"Vanaf volgend jaar zal het dus ook zijn omdat de supermarkt en de leverancier geen akkoord hebben gevonden over de aankoopprijs. De Unilevers, de Nestlés en de Coca-Cola's van deze wereld zullen op hun kroonjuwelen — merken als Dr. Oetker en Nutella — niet te veel korting geven", voorspelt Snoeckx in Het Laatste Nieuws.

"Maar ze hebben ook AA- en A-merken in hun portefeuille en die zullen ze toch nog willen slijten. Het zal boeiend zijn om te zien hoe die strijd met de supermarkten zal verlopen", klinkt het. "Het aantal lege rekken in de supermarkt zal alleen maar toenemen — van wasmiddel tot chocolade en wc-papier."

TAGS  I  Jorg Snoeckx