-->

'Koning Filip zit erg verveeld met het nieuws over koning Albert en koningin Paola'

'Koning Filip zit erg verveeld met het nieuws over koning Albert en koningin Paola'
Dinsdag 16 Augustus 2022 - 19:00   I   door Redactie

Financiële kwesties over het koningshuis liggen gevoelig bij de bevolking. Daardoor ligt het ook allemaal heel gevoelig bij koning Filip zelf.

"Het zal dus ongemakkelijk aangekomen zijn bij de vorst: de civiele lijst – de werkingsmiddelen voor het staatshoofd – en de dotaties van zijn ouders, zus en broer gaan het land na een indexaanpassing voor het eerst meer dan veertig miljoen euro kosten. Albert II en Paola stijgen nu boven een miljoen uit en Laurent krijgt 18.000 euro opslag", schrijft royaltywatcher Mario Danneels in Story.

"Vooral dat laatste is in mijn ogen onmogelijk te rechtvaardigen, maar we moeten wel duidelijk zijn dat de koninklijke familie zelf nergens om gevraagd heeft: de aanpassing gebeurt automatisch."

"Persoonlijk vind ik discussies over de financiering van het vorstenhuis eerlijk gezegd meestal plat en misplaatst", vervolgt Danneels. "Mensen begrijpen vaak niet hoeveel Filip en Mathilde doen – het leeuwendeel gebeurt achter de schermen – en zoals bij iedereen geldt loon naar werken. De paleizen en kastelen moeten ook onderhouden en verwarmd."

TAGS  I  Mario Danneels  I  koning Filip