-->

Frank Deboosere waarschuwt voor stevig onweer: "Met alles erop en eraan"

Frank Deboosere waarschuwt voor stevig onweer:
Woensdag 17 Augustus 2022 - 10:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Weerman Frank Deboosere laat op VRT weten dat er onweer en buien op komst zijn. Het kan bij momenten flink gaan kletteren.

"Zeker in de namiddag verwachten we meer van die bliksemse onweersbuien", legt Frank Deboosere uit. "De temperaturen blijven wel nog altijd net boven de 25 graden. Technisch gezien blijft onze hittegolf dus duren."

"Het wordt dus wel erg wisselvallig en wispelturig weer. Met kans op onweer en alles erop en eraan", benadrukt Deboosere. "Donderdag doen we dat nog eens dunnetjes over. Na wat ochtendgrijs zijn er nog een paar buien mogelijk. Die buien zouden in het oosten van het land wellicht feller zijn. In het westen blijft het een stuk droger. De maxima liggen dan rond de 25 graden."

"Vrijdag trekt er ook een regenzone van west naar oost voorbij. Zaterdag is dan de droge dag van het weekend, met een goed voelbare wind uit westelijke richtingen. We krijgen dan maxima rond 23 graden. Zondag neemt de bewolking in de loop van de dag weer toe en verwachten we een nieuwe regenzone."

TAGS  I  Frank Deboosere