Ivan De Vadder noemt Vlaams Belang "vuil": "Dat willen ze graag blijven" Binnenland
Binnenland

Ivan De Vadder noemt Vlaams Belang "vuil": "Dat willen ze graag blijven"

Ivan De Vadder noemt Vlaams Belang "vuil": "Dat willen ze graag blijven"

Bij Vlaams Belang zit men toch verveeld met de uitspraken van kamerlid Dries Van Langenhove op Twitter. Een openlijke terechtwijzing kwam er evenwel niet.

"Misschien moeten we, zuiver bij wijze van wetenschappelijk experiment, eens kijken wat er zou gebeuren met een Vlaamse stad als we er een tijdje enkel nog etnische Vlamingen toelaten en we de “multiculturele verrijking” dus terugdraaien", zei Van Langenhove.

Voorzitter Tom Van Grieken zei later: "Mensen, experimenteren, huidskleur. Hoe hypothetisch ook, dit is géén partijstandpunt".

"Eigenlijk is er bij Vlaams Belang weinig veranderd", zegt VRT-journalist Ivan De Vadder op Radio 1. "Denk maar aan de uitspraak van voormalig voorzitter Gerolf Annemans van bijna 20 jaar geleden dat de partij vuil genoeg moet blijven om aantrekkelijk te zijn voor het volk."

Sam Van Rooy

"Je hebt Dries Van Langenhove in de Kamer, en in het Vlaams Parlement heb je Sam Van Rooy. Telkens weer gaan zij net niet ver genoeg om de grens van het toelaatbare te overschrijden", aldus De Vadder.

"De partij wil vuil genoeg blijven, maar wil ook het risico niet lopen dat andere radicale figuren bewegingen buiten de politiek zouden accapareren", klinkt het.

Populair

Laatste nieuws