Kyano (13) erg zeer erg aan toe na val door dak: "We hebben hem zo vaak gewaarschuwd" Royalty
Royalty

Kyano (13) erg zeer erg aan toe na val door dak: "We hebben hem zo vaak gewaarschuwd"

Kyano (13) erg zeer erg aan toe na val door dak: "We hebben hem zo vaak gewaarschuwd"

Kyano Verbrugge zakte zondag door het dak van een vervallen loods. De 13-jarige jongen liep twaalf breuken op in zijn gezicht. De ouders van de jongen waarschuwden hem al talloze keren.

“Stilzitten en een hele dag gamen? Neen, dat is niks voor Kyano”, zegt papa Birger Verbrugghe in Het Laatste Nieuws. “Hij is enorm levendig en doet niks liever dan buiten ravotten met zijn vrienden. En Kyano is al langer fanatiek bezig met leegstaande gebouwen. Hij bekijkt enorm veel filmpjes op YouTube en ging er zelf ontdekken in de omgeving.”

Die passie werd hem wel bijna fataal. Het ongeval deed zich voor op de bedrijventerrein langs de Pathoekeweg in Brugge. De 13-jarige jongen was samen met een vriend (15) aan het spelen. De jongen kroop op het dak van een loods en zakte door een golfplaat. Hij viel liefst tien meter naar beneden. Hij liep zware verwondingen aan het hoofd op.

"Zijn gezicht is op twaalf plaatsen gebroken en hij heeft ook een hersenbloeding, een klaplong, een gescheurde milt en een verbrijzelde pols. De verwondingen zijn enorm zwaar”, zegt zijn vader. “Het is nu bang afwachten hoe de toestand evolueert.”

Waarschuwingen

De vader van Kyano had zijn zoon al verscheidene keren gewaarschuwd. “Toen dacht ik zelfs nog niet aan het feit dat hij door een dak zou kunnen vallen, maar wel aan de dingen die in zo’n gebouw blijven rondslingeren. Zoals zaken van drugs en dergelijke. Jammer genoeg luisterde hij niet naar onze waarschuwingen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws