Boonen ziet kansen, maar ook valkuilen voor Evenepoel: "Het mes snijdt langs twee kanten" voetbal
voetbal

Boonen ziet kansen, maar ook valkuilen voor Evenepoel: "Het mes snijdt langs twee kanten"

Boonen ziet kansen, maar ook valkuilen voor Evenepoel: "Het mes snijdt langs twee kanten"

Tom Boonen is net als iedereen onder de indruk van Evenepoel. Maar aan zo'n heldenstatus in een grote ronde zijn naast geweldige voordelen ook enkele nadelen verbonden. Dat weet de ex-renner als geen ander.

"Voor de Vuelta zei ik dat Remco zichzelf moest ontdekken, en dit is exact wat ik bedoel", vertelt Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Hij ervaart nu de voordelen, zoals ploegmaten die zichzelf overstijgen, maar ook de verplichtingen die aan de trui verbonden zijn. Het mes snijdt langs twee kanten."

Boonen weet waarover hij spreekt, want die verplichtingen kende hij als geen ander tijdens zijn hoogjaren. Vele interviews, persconferenties, dopingcontroles en podiumceremonies zijn zaken waar Evenepoel deze Vuelta voor het eerst écht moet ervaren.

"Langs de ene kant werkt het motiverend, langs de andere kant kan je je gaan ergeren", gaat Boonen verder, "Door alle verplichtingen ben je elke dag een uur later dan je ploeggenoten op de hotelkamer. Binnen de twee weken spreken we dan al over 14 uur minder rust, en dat mag je zeker niet onderschatten."

Populair

Laatste nieuws