-->

Michel Wuyts waarschuwt: "Opgelet, op dat moment kan het nog fout aflopen voor Evenepoel"

Michel Wuyts waarschuwt:
Woensdag 31 Augustus 2022 - 09:45   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Remco Evenepoel blies de tegenstand helemaal weg dinsdag in de tijdrit in de Vuelta. Daardoor zet hij zijn concurrenten nog meer op achterstand.

Michel Wuyts is onder de indruk van Evenepoel. “Vooraf had ik gedacht dat hij in deze tijdrit in staat moest zijn een halve minuut te pakken op Roglic en twee op Mas, wel hij neemt driekwartminuut op die eerste en die tweede doet er nog goed aan door aan een marge van twee minuten te ontsnappen. Remco doet een fantástische zaak in de uitbouw van zijn voorsprong", aldus Wuyts.

Toch is de eindoverwinning nog niet binnen voor Evenepoel. "Ik geef je op een blaadje dat hoe verder we in de Vuelta komen hoe groter de nervositeit zal worden. Het besef zal dan komen dat het toch nog mis kan lopen", waarschuwt Wuyts bij HLN LIVE.

"Hoe het dan nog mis kan lopen? "Ik denk niet in een rechtstreeks duel met Roglic, want Evenepoel is beter en dat zal hij ook blijven. Dat geldt ook voor Mas. Maar opgelet als de vermoeidheid toeslaat naar het eind van de Vuelta en hij geïsoleerd raakt. Als Ineos dan uitpakt - want dat is volgens mij het sterkste blok - dan kan er nog wel een soort van revolutie plaatsvinden. Daar moet je rekening mee houden", stelt de analist.

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  Michel Wuyts  I  sport