-->

Mogelijk grote verandering bij premies voor zonnepanelen: "Rechtvaardiger"

Mogelijk grote verandering bij premies voor zonnepanelen:
Zondag 11 September 2022 - 12:15   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) wil dat de steun voor zonnepanelen inkomensgerelateerd wordt. “In plaats van de steun voor zonnepanelen terug te schroeven, moeten we zorgen dat premies terechtkomen bij wie ze het meest nodig heeft", klinkt het.

Vanaf volgend jaar zou de investeringspremie voor het plaatsen van zonnepanelen gehalveerd worden. Open VLD wil het zelfs helemaal afschaffen.

Bij CD&V gaat men daar niet mee akkoord. “Niet te verantwoorden met de huidige, torenhoge energieprijzen. Zonnepanelen zijn naast isoleren de beste bescherming tegen die stijgende prijzen. Maar niet iedereen heeft de cash om snel duizenden euro’s op tafel te leggen”, zegt Bothuyne.

Het parlementslid wil een rechtvaardiger systeem. “Zo kunnen mensen met een laag- of middeninkomen nog een beroep doen op de premie. Hoge inkomens hebben inderdaad de mogelijkheid om de investering zelf te dragen”, klinkt het.

De groep met een gemiddeld inkomen zou nog recht hebben op een premie van 750 euro. De huidige premie zou behouden blijven voor de laagste inkomens. “Wie meer verdient, heeft geen premie nodig om de zonnepanelen te kunnen plaatsen”, luidt het.

TAGS  I  CD&V  I  Robrecht Bothuyne