Zaterdag 6 April 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Michel Wuyts zorgt voor grote verrassing: "Hij is voor mij dé topfavoriet voor de Ronde"

Michel Wuyts zorgt voor grote verrassing:

Ook Michel Wuyts waagt zich bij Sporza aan een pronostiek voor de Ronde van Vlaanderen. Wuyts lijkt zijn geld in te zetten op Greg Van Avermaet. Verrassend, want mannen als Wout Van Aert en Zdenek Stybar bewezen net nog iets meer dit voorjaar.

"Er zijn dit jaar wel 15 renners die kans maken op de zege. Ik had een eerste lijstje gemaakt met 12 namen: Jungels, Gilbert, Stybar, Lampaert, Naesen, Van Aert, Van der Poel, Terpstra, Sagan, Van Avermaet, Benoot en Trentin. Dat lijstje kan je met wat zin voor verbeelding uitbreiden met Valverde, Stuyven, Rowe, Matthews, Pedersen, ... Omdat er zoveel favorieten zijn, kan het net wel eens een outsider worden", stelt Wuyts bij Sporza.

"Een wedstrijd met al die favorieten is moeilijker te controleren. Ik zou het peloton opdelen in ondernemende teams en anticiperende teams die niet moeten wachten tot de grote blokken in actie schieten."

"Ik zet Wout van Aert en Mathieu van der Poel wel degelijk bij de favorieten. Die hebben zoveel talent en klasse. Als ik die mannen zie, denk ik aan Edwig Van Hooydonck. Die won op zijn 23e de Ronde van Vlaanderen en op zijn 25e nog eens. Die mannen zijn nu 24, ze zullen eerder vroeg dan laat doorbreken. Waarom nog wachten als je het nu al in je hebt?"

Van Avermaet

"Ik denk dat Greg Van Avermaet niet genoeg ploegmaats heeft van waarde. En ik hoop dat ik die mannen met deze woorden een beetje kietel. Ik zie vooral Michael Schär in staat om Greg lang bij te staan. En toch groeit bij mij de gedachte sinds donderdag en vooral sinds zijn afwezigheid in Dwars door Vlaanderen dat Van Avermaet toch dé topfavoriet is."

"Ik zet hem toch op 1 omdat hij slim is, omdat hij bedachtzaam is, een goeie tactische aanpak heeft. Ploegmaats hebben is ook geen absolute noodzaak om de Ronde te winnen", stelt Wuyts.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Michel Wuyts  I  Greg Van Avermaet  I  sport