-->

Koen Crucke worstelt met vervelende kwaal en moet operatie ondergaan: "Zwart voor mijn ogen”

Koen Crucke worstelt met vervelende kwaal en moet operatie ondergaan:
Woensdag 14 September 2022 - 21:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Koen Crucke is aan het sukkelen met zijn gezondheid. Toen hij naar een oogspecialist trok omdat hij last begon te krijgen van schemeringen, vertelde de specialist hem dat het vijf over twaalf was. De zanger en acteur worstelt namelijk met een oogkwaal, waarvoor hij twee operaties zal moeten ondergaan.

“Er dwarrelt een soort stof in mijn oogbol. Stilaan is dat verergerd. Soms wordt het echt zwart voor mij ogen”, vertelt hij in Dag Allemaal. Ook heeft de aandoening een impact op zijn dagelijkse leven. “Ik durf ook ’s avonds niet meer met de auto te rijden, want in mijn toestand is dat echt niet veilig”, biecht hij op.

Wat hij juist heeft is niet duidelijk. “Ik heb gelukkig geen cataract, maar ik moet wel geopereerd worden om te vermijden dat ik misschien blind word. Om geen risico te nemen wordt op 25 oktober eerst mijn rechteroog geopereerd. Als die ingreep goed verloopt, is in januari mijn linkeroog aan de beurt”, vertelt hij. “Geen prettige vooruitzichten. Gelukkig gaan mijn man Jan en ik eerst nog op reis naar Kreta”, voegt hij toe.

TAGS  I  Koen Crucke