-->

Karen Damen zet verrassende stappen in carrière: "Niet zo voor de hand liggend"

Karen Damen zet verrassende stappen in carrière:
Maandag 19 September 2022 - 15:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Al zo'n vier jaar is het geleden dat Karen Damen haar eerste soloalbum uitbracht. Daarna focuste het ex-K3'tje op haar televisiecarrière. Nu lijkt daar verandering in te komen en is ze klaar voor iets totaal anders.

Karen Damen is weer volop aan de slag in de studio. In Het Laatste Nieuws vertelt de zangeres dat ze klaar is om de draad weer op te pikken. Maar deze keer slaat Karen een heel andere bocht in.

Ze laat de Nederlandstalige muziek even achterwege en kiest nu voor een andere taal. "Ik wil in het Engels gaan zingen", zegt ze. "Covers van mijn favorietjes uit de jaren '80 en '90. Ik ben op zoek naar nummers die niet zo voor de hand liggen."

"Ik voel dat ik echt zin heb om weer meer te gaan zingen", gaat ze verder. "Met corona heeft dat allemaal stilgelegen, maar nu ga ik eindelijk echt werk maken van die nieuwe plaat." Karen verklapt ook wanneer we nieuwe muziek mogen verwachten. "In 2023 wil ik echt iets uitbrengen, het hoeft niet per se een heel album te zijn. Al is het maar één nummertje of een E.P. of zo."

TAGS  I  Karen Damen