-->

Evy Gruyaert krijgt moeilijke diagnose te horen: “Maar dít geeft me rust"

Evy Gruyaert krijgt moeilijke diagnose te horen: “Maar dít geeft me rust
Dinsdag 20 September 2022 - 15:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Presentatrice Evy Gruyaert kondigde vorige week heel goed nieuws aan. Haar nieuwe boek 'Start to Feel Great' ligt nu overal in de rekken. Daarin geeft ze tips om jezelf beter te voelen. Al is dat voor haarzelf ook niet altijd een simpele les geweest.

Evi kreeg onlangs namelijk zelf een harde diagnose voorgeschoteld. Bij haar werd autismespectrumstoornis, ofwel ASS, vastgesteld. "Het onderzoek naar ASS kwam er nadat er bij onze zoon ADHD en een vermoeden van ASS werd vastgesteld. Voor mij waren veel zaken heel herkenbaar, en dus wilde ik daar dieper naar graven", legt ze uit in Goed Gevoel.

Bovendien is Evi ook hoogsensitief en struggelt ze vaak met migraine en angsten. Maar "weten dat ik hoogsensitief ben, ASS heb en met migraine kamp, brengt ergens gemoedsrust", gaat ze verder. Vroeger vond ze zichzelf namelijk raar en anders, maar dat heeft ze volledig kunnen plaatsen door te beseffen dat er meer dan één vorm van 'normaal zijn' is.

Wat Evi een pak vooruit helpt, is leren loslaten. Lange tijd slaagde ze daar niet in, maar het lijkt haar steeds beter te lukken. "Intussen leerde ik dat je niet alles kan plannen, en dat je soms de dingen moet durven laten gaan. Anders word je verstikt door je eigen drang naar controle", klinkt het.

TAGS  I  Evy Gruyaert