-->

19 jaar na datum veroorzaakt trouwjurk van prinses Claire plots heel wat heisa

19 jaar na datum veroorzaakt trouwjurk van prinses Claire plots heel wat heisa
Dinsdag 27 September 2022 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

In 2003 stapte prinses Claire in het huwelijksbootje met prins Laurent. Een goeie 19 jaar geleden ondertussen. En nu plots merkt iemand wel iets heel speciaals op aan Claire bruidsjurk.

En dat heeft alles te maken met de Disneyfilm 'The Princess Diares 2: Royal Engagement'. Een Finse studente is er namelijk steevast van overtuigd dat de trouwjurk van Anne Hathaway in de film geïnspireerd is op die van prinses Claire.

"Anne Hathaway en prinses Claire van België droegen bijna identieke kanten jurken met lange mouwen, hielden witte boeketten vast en droegen hun haar in elegante opgestoken kapsels, met sprankelende tiara's die hun sluiers op hun plaats hielden", schrijft de studente op Instagram.

Qua timing zou het in ieder geval kunnen kloppen. In april 2003 trouwden prinses Claire en prins Laurent en één jaar later kwam de film met Anne Hathaway op het witte doek. "Ik vraag me af of Claire de film gezien heeft. Ze zou stomverbaasd zijn door hoe hard de jurken op elkaar lijken", bedenkt de studente zich. "Maar ik weet zeker dat de kostuumontwerper bekend was met de jurk van prinses Claire."

TAGS  I  prins Laurent  I  prinses Claire