-->

Jiri uit 'Blind Getrouwd' haalt scherp uit over de heisa rond Brecht en Dziubi

Jiri uit 'Blind Getrouwd' haalt scherp uit over de heisa rond Brecht en Dziubi
Woensdag 12 Oktober 2022 - 10:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Christophe Ramont, die enkele seizoenen geleden deelnam aan ‘Blind Getrouwd’, uitte onlangs felle kritiek op het programma. Hij is niet te spreken over de manier waarop Brecht en Dziubi als homokoppel worden neergezet.

“Extra pijnlijk en waar ik me altijd tegen verzet heb: het toxische beeld dat ook als twee mannen trouwen er een mannetje en een vrouwtje moet zijn”, schreef Christophe op Twitter. Zo wordt Dziubi volgens hem als het vrouwtje neergezet, onder andere omdat Brecht mocht speechen.

Daar reageert de anders zo stille Jiri nu heel fel op. “Ik snap dat eigenlijk totaal niet”, zegt hij teleurgesteld in HLN Showbits. Hij vindt het enorm jammer dat mensen zo snel een oordeel vellen, terwijl ze totaal niet weten hoe alles gelopen is. “Ik denk dat de mensen die dat zeggen zelf heel stereotiep denken”, besluit hij.

Jiri wil dan ook meteen alle misverstanden uit de weg ruimen. “Daar is niets over afgesproken. Vanuit de productie is hen nooit iets opgelegd”, legt hij uit. Alles is spontaan zo gegroeid en helemaal verlopen zoals Brecht en Dziubi dat zelf wilden. Zo wilde Brecht bijvoorbeeld zelf per se speechen. “Er is nooit, maar dan ook nooit in dat stereotiepe beeld gedacht”, aldus Jiri.

TAGS  I  Blind Getrouwd  I  Brecht  I  Dziubi  I  Jiri