Steven Van Herreweghe zet de hele studio in rep en roer: "Ik ben het kotsbeu" showbizz
showbizz

Steven Van Herreweghe zet de hele studio in rep en roer: "Ik ben het kotsbeu"

Steven Van Herreweghe zet de hele studio in rep en roer: "Ik ben het kotsbeu"

Vijftien jaar nadat hij zichzelf tot ‘Slimste Mens ter Wereld’ mocht kronen, maakte Steven Van Herreweghe gisteren zijn debuut als jurylid in de quiz. Maar hij zorgde voor grote ophef in de studio.

Jurylid Steven Van Herreweghe ging in 2007 zelf met de overwinning naar huis. Omdat zijn kinderen dat niet geloofden, haalde hij zijn oorkonde nog eens van onder het stof. Maar dan doet hij een opmerkelijke bekentenis. “‘Slimste Mens’ worden is plezant, maar dan pas begint de miserie”, bekent Steven. “Verschrikkelijk!”

Zo reed Steven ooit door het rood en moest hij voor de politierechtbank verschijnen. “Ah, de 'Slimste Mens', jij kent de kleuren toch?”, vroeg de rechter zich af. Ook ergens de weg vragen lukte niet meer. “Weet je dat niet? Je bent toch de slimste?”, was steeds de reactie. En zo ging Steven even door. “Ik ben het beu. Ik wil terug naar mijn oud leven”, besluit hij.

“Ik wil terug naar de domme massa”, grapt hij. Waarop Steven de prachtige oorkonde recht voor de ogen van Erik Van Looy in duizend stukken scheurt. Zo laat de presentator en het hele publiek even met hun mond vol tanden achter. “Dat was toch niet de echt oorkonde, hé?”, hoopt Erik. “Heb je plakband?”, lacht Steven verder.

Populair

Laatste nieuws