Koen Wauters op zijn hoede bij VTM: "Dit laat ik nooit van mijn leven gebeuren" showbizz
showbizz

Koen Wauters op zijn hoede bij VTM: "Dit laat ik nooit van mijn leven gebeuren"

Koen Wauters op zijn hoede bij VTM: "Dit laat ik nooit van mijn leven gebeuren"

Koen Wauters is al een oude rot in het vak. Hij is en blijft een van de grote VTM-gezichten. Maar het jonge geweld lijkt het stilaan wel over te nemen. Is Koen Wauters’ glorietijd voorbij?

Zo is Koen al aan zijn achtste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ toe. Naast Natalia is hij nog de enige ancien. Vorig jaar dook Laura Tesoro op als nieuwe coach, dit jaar komen ook Mathieu Terryn en Jan Paternoster er voor het eerst bij. De verjonging bij VTM roept bij Koen toch een dubbel gevoel op.

“Wij hebben onze jeugd gehad. En ik heb daar vrede mee. Ik voel mij gelukkig en kan fysiek nog mee”, zegt Koen in Dag Allemaal. “Er moet altijd nieuw bloed komen. Dat schudt een keer goed aan de boom”, vindt hij. Al komt er wel een groot nadeel bij kijken: als nieuwkomers zijn Mathieu en Jan bijvoorbeeld enorm gegeerd bij de kandidaten. “Ik voel bij kandidaten: ‘Wow, Mathieu van Bazart zit daar!’ Die gast is superpopulair.”

Maar dat houdt je ook scherp, vindt Koen. Hij heeft gelukkig ook niet het gevoel dat hij aan de kant gezet wordt voor een jongere generatie. “Dat zou ik ook niet zomaar laten gebeuren”, klinkt het vastberaden. “Er wordt veel gelachen met het feit dat ik de ancien ben, maar het heeft voordelen: ik weet wat werkt, dat moeten zij nog uitvissen”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws