-->

Karen Damen bijt van zich af na felle kritiek: "Daar doe ik niet aan mee"

Karen Damen bijt van zich af na felle kritiek:
Zaterdag 15 Oktober 2022 - 19:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Karen Damen, bij het brede publiek bekend als ex-K3’tje, maar ondertussen ook als actrice in ‘Familie’ en modeontwerpster. Drie jaar lang ontwierp ze kleren voor JBC, nu doet ze het op eigen houtje.

Karen richtte vorig jaar het modemerk 'Kristina Knitwear’ op met haar zus Kirsten. Samen verkopen ze kwaliteitsvolle wollen truien. Die vind je onder andere in 'Lorelie & Feline', de nieuwe kledingwinkel van Andy Peelman. In 'De Tafel van Vier' straalt Karen in een trui van haar eigen merk. Maar daar hangt een stevig prijskaartje aan vast: 150 euro.

"Ik weet dat er veel kritiek is gekomen op de prijs van die truien. Dat ze te duur zouden zijn", vertelt Gert Verhulst. En dan flipt Karen naar eigen zeggen volledig. "Waarom denk je dat ze zo duur zijn? Omdat alles in België gemaakt wordt. Je bent afhankelijk van Belgische lonen en wetgeving, dus dat is heel normaal", legt Karen uit.

De zusjes Damen zijn in zee gedoken met twee grote Belgische fabrikanten. Goedkoop kunnen de truien dus niet zijn. Daarvoor moet je bij grote ketens aankloppen. "Maar die moet je dan na één seizoen weggooien, omdat ze uit elkaar vallen", klinkt het. "En die zijn ook door kinderhandjes gemaakt in Bangladesh. Daar willen wij niet aan meedoen", besluit Karen.

TAGS  I  Karen Damen