-->

Anja Daems haalt fel uit naar Siska Schoeters: "Haar komst veranderde alles"

Anja Daems haalt fel uit naar Siska Schoeters:
Zondag 16 Oktober 2022 - 18:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Het kwam als een grote shock toen het verhaal van ‘De Madammen’ eerder dit jaar eindigde. Na 15 jaar werd de stekker getrokken uit een van de meest beluisterde radioprogramma’s van Vlaanderen. Ook voor Anja Daems zelf was het een zware klap.

“Wat ons betreft hadden we nog lang kunnen doorgaan en weer een andere vorm van onszelf uitvinden”, vertelt Anja Daems, een van ‘De Madammen’ in Dag Allemaal. “Maar we wisten dat er bij Radio2 veel ging veranderen. Dan beter de korte pijn”, besluit ze. Intussen lijkt het harde nieuws verteerd en heeft de radiopresentatrice haar evenwicht teruggevonden.

“Maar dat neemt niet weg dat ik ’n emotionele band had en heb met ‘De Madammen’”, vertelt Anja. Ze vormen dan ook een hecht vriendinnenclubje. Vooral Cathérine Vandoorne kent ze al heel lang. Zij hebben samen gestudeerd. Ook met voormalige ‘Madammen’ Ilse Van Hoecke en Britt Van Marsenille spreekt ze nog regelmatig af. Maar Siska Schoeters is een ander paar mouwen.

Met Siska wist ze nooit echt een band op te bouwen. “Toen zij erbij kwam, is beslist dat we meer apart zouden presenteren”, biecht Anja op. Met Ilse en Britt zaten ze altijd drie uur samen in de studio en bereidden ze ook steeds samen het programma voor. Maar Siska had het daar te druk voor. “Die kwam haar programma doen en ging weer weg. Redactievergaderingen deed ze niet mee. Ze had ook een manager. Dat was helemaal anders”, aldus Anja.

TAGS  I  Anja Daems  I  Siska Schoeters