Koen Wauters heeft de dood in de ogen gekeken: "Levensbedreigende situatie" showbizz
showbizz

Koen Wauters heeft de dood in de ogen gekeken: "Levensbedreigende situatie"

Koen Wauters heeft de dood in de ogen gekeken: "Levensbedreigende situatie"

Eind dit jaar neemt Koen Wauters opnieuw deel aan de hoofdcompetitie van de Dakar-rally. Een heuse rally in de woestijn, en dat op 55-jarige leeftijd. Niets lijkt hem tegen te houden, ook al werd het ooit bijna zijn dood.

“Zolang het me gegund word, wil ik me alive and kicking voelen”, besluit Koen in Het Laatste Nieuws. Ook voor zijn zoon Nono is de Dakar-rally misschien toekomstmuziek. Hoe gevaarlijk het ook kan zijn, Koen zou niet tegenhouden. “Met een brommer op straat rijden kan ook gevaarlijk zijn”, legt hij uit. Ook Koen blijft deelnemen, hoewel hij zelf al meermaals voor enorme risico’s heeft gestaan.

“Ik heb wel levensbedreigende situaties meegemaakt, ja”, vertelt Koen. Zo werd zijn wagen eens beschoten midden in een race. “Door Algerijnse deserteurs van het leger, die aan de grens in Mauretanië je voertuig en cash geld willen afnemen”, klinkt het. Koen, die achter het stuur zat, heeft toen zijn lichten uitgezet en zo’n 600 meter vol gas in een pikdonkere woestijn gereden. Een beangstigende situatie.

Ook is Koen ooit in Tunesië een ravijn van honderd meter diep ingereden én tien keer over kop gegaan. “Toen dacht ik echt: ‘De volgende klap is het met mij gedaan’”, geeft hij toe. En toch had hij een berustend gevoel, omdat hij toen nog geen kinderen had. “Ik had niet het gevoel van: ‘Ik laat hier boelekes achter', wat rampzalig zou zijn”, aldus Koen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws