-->

Ann Van den Broeck moet ingrijpen: "Dit doe ik niet meer sinds ik kanker heb"

Ann Van den Broeck moet ingrijpen:
Maandag 17 Oktober 2022 - 17:30   I   Foto: Instagram   I   door Redactie

Actrice Ann Van den Broeck voert momenteel een harde strijd tegen borstkanker. Daarom botst ze steeds vaker tegen haar eigen grenzen aan. Daar vertelt ze openhartig over in Gazet van Antwerpen.

Momenteel brengt Ann haar tijd door in haar vakantiehuisje, om even volledig tot rust te komen. En dat is nodig. Ze gaf onlangs nog het beste van zichzelf in de musical ‘Mamma Mia!’ en in december schittert ze alweer in ‘Winterrevue’. En dat belooft een zware show te worden. “Echt topsport. Op dat vlak zal ik me wat moeten inhouden dit jaar, omdat ik in die periode geopereerd word”, vertelt ze.

Sinds haar diagnose heeft Ann geleerd steeds beter naar haar lichaam te luisteren. Daar moet ze natuurlijk zo goed mogelijk zorg voor dragen. Daardoor heeft ze enkele drastische beslissingen genomen. “Sinds mijn borstkanker werd vastgesteld, drink ik geen alcohol meer”, klinkt het. Ook is ze gezonder gaan eten en probeert ze suikers te vermijden, want daar voedt de kanker zich mee.

Bovendien besloot Ann ook heel wat gas terug te nemen en meer rust in te lassen. “Ik ben een sociaal beest, maar heb met de jaren geleerd om op feestjes niet meer tot het einde te blijven plakken, al gebeurt dat nog wel eens”, legt de actrice uit. “Slaap is ook heel belangrijk, ik heb mijn 8 uur echt nodig”, besluit ze. Ze blijft ook zo veel mogelijk bewegen, want dat geeft haar een mentale boost.

TAGS  I  Ann Van den Broeck