Maaike Cafmeyer kampt met donkere gedachten: "Mag blij zijn dat ik er nog ben" showbizz
showbizz

Maaike Cafmeyer kampt met donkere gedachten: "Mag blij zijn dat ik er nog ben"

Maaike Cafmeyer kampt met donkere gedachten: "Mag blij zijn dat ik er nog ben"

Na vijf zware jaren zijn er voor actrice Maaike Cafmeyer eindelijk betere tijden aangebroken. Niet alleen werd ‘Chantal’, de politiereeks met Maaike in de hoofdrol, een enorme kijkcijferhit, het laatste vonnis in de zaak rond Bart De Pauw stemt haar ook erg gelukkig.

De rechter nam het namelijk op voor de slachtoffers en oordeelde dat de schadeclaim van Bart De Pauw tegen de VRT onterecht is. Dat vonnis geeft Maaike en de andere vrouwen eindelijk de erkenning die ze nodig hadden. “Die erkenning is vol in ontvangst genomen. Door mij en door de andere meiden”, geeft de actrice toe in Het Belang van Limburg. “Er zijn traantjes gevloeid.”

Maaike droomt stilaan van betere tijden, want de afgelopen vijf jaar wogen zwaar door. “Het heeft mij getekend, zowel fysiek als mentaal”, moet ze bekennen. “Ook omdat zo’n rechtszaak veel te lang duurt”, gaat ze verder. Zoiets zou volgens haar nooit zo lang mogen aanslepen, want dat maakt het voor alle partijen alleen maar erger. “Je kunt mensen niet vijf jaar laten bloeden.”

Enkele vrouwen die betrokken waren bij het proces zijn zelfs twee jaar op reis vertrokken om er even niets mee te maken te hebben. “En zelf ... zelf ben ik blij dat ik er gewoon nog ben”, onthult Maaike. “In het diepste van de ellende kon ik echt niet meer vooruit. Mensen hebben geen idee.” Ook alle negatieve reacties op sociale media werden haar even te veel. “Ik heb heel diep gezeten. Geen uitweg gezien”, aldus de actrice. Maar gelukkig heeft ze de nodige hulp gekregen en komt ze er stilaan weer bovenop.

Populair

Laatste nieuws