-->

Otto-Jan Ham ondergaat zware ingreep: "Daartoe ben ik nu niet meer in staat"

Otto-Jan Ham ondergaat zware ingreep:
Vrijdag 28 Oktober 2022 - 13:30   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Deze week streed Otto-Jan Ham voor de titel van ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’. Tevergeefs, de presentator moest het spel na deelnames helaas alweer verlaten. Maar zijn passage ging niet onopgemerkt voorbij.

“Acht kinderen, zou het iets voor jou zijn, Otto-Jan Ham?”, vroeg Erik Van Looy hem in het wilde weg. “Nee, en technisch gezien is dat ook niet meer mogelijk”, diende hij de presentator van een antwoord. Een bekentenis waarbij iedereen in de zaal toch even zijn wenkbrauwen fronste. “Waarom ben ik dit luidop aan het vertellen?”, vraagt hij zich meteen af.

Maar iedereen is natuurlijk razend benieuwd, dus Otto-Jan vertelt gewoonlijk openlijk verder over zijn sterilisatie. Eigenlijk vond hij het totaal niet zo’n erge ervaring. “Pijnlijk was het niet, ze hebben er gewoon een knoopje in gelegd”, klinkt het. Hij hield er zelfs een souvenirtje aan over.

Na de ingreep kreeg Otto-Jan het dekentje waar hij tijdens de operatie op had gelegen mee naar huis. Danira Boukhriss Terkessidis snapte het niet helemaal. “Dus uw ballen lagen in dat dekentje?”, vraagt ze zich geshockeerd af. Waarop Otto-Jan met een brede grijns vertelt dat ze “zijn piemel er hadden afgehaald”.

Verwarring

Aan humor geen gebrek. Even later bekent Otto-Jan dat hij tijdens interviews en dergelijke met plezier mensen op een dwaalspoor brengt en er maar al te graag ergens een leugentje tussen moffelt. Voor alle duidelijkheid: “Er is niks mis met mijn mannelijkheid”, biecht hij uiteindelijk op. En zo helpt hij alle verwarring meteen weer de wereld uit.