-->

Karen Damen krijgt het moeilijk bij 'Familie': "Al blètend naar huis vertrokken"

Karen Damen krijgt het moeilijk bij 'Familie':
Maandag 31 Oktober 2022 - 20:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Zo’n 2,5 jaar geleden deed Karen Damen haar intrede in 'Familie'. Ze speelt de altijd goedlachse Vanessa, een rol die Karen maar al te graag voor haar rekening neemt. Toch heeft ze het niet altijd gemakkelijk op de set.

Karen Damen komt namelijk voor een zware verhaallijn te staan. Haar personage Vanessa draagt - tot grote verrassing van de kijker - een donker geheim met zich mee. Ze werkte vroeger als escorte en dat levert nu een pak heftige scènes op. “Die verhaallijn lag ver buiten mijn comfortzone”, vertelt het ex-K3’tje in Dag Allemaal.

“Toen ik dat scenario las, dacht ik: ‘Dat menen ze niet, dit kan ik niet!’”, geeft ze eerlijk toe. Zelf had ze nooit verwacht dat ze het in zich had om zulke zware scènes te spelen, maar daar lijkt ze toch aardig in te slagen. Al is dat niet altijd even evident.

“Je doet dan een potteke open, maar je moet 't ook weer kunnen sluiten, hé”, meent Karen. Maar het is zo’n heftig verhaal dat ze het toch vaak meeneemt naar huis. “Het is al gebeurd dat ik na een dag vol emotionele scènes 's avonds blètend en stikkapot naar huis reed”, moet de actrice van het hart. Daarom vraagt Karen nu steeds om haar vijf minuutjes te laten bekomen na zulke scènes.

TAGS  I  Karen Damen  I  Familie