Actrice Karin Tanghe verklapt nu al meer over haar vertrek bij 'Thuis' TV en Radio
TV en Radio

Actrice Karin Tanghe verklapt nu al meer over haar vertrek bij 'Thuis'

Actrice Karin Tanghe verklapt nu al meer over haar vertrek bij 'Thuis'

Karin Tanghe schittert momenteel als Veerle in ‘Thuis’. Toch moet ze nu al wat kwijt over het einde van haar personage in de soapserie.

Karin Tanghe speelt de rol van Veerle en dat personage heeft een van de grootste verhaallijnen van dit seizoen. Veerle, de mama van Sam, lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Karin twijfelde geen seconde toen ze aan haar vroegen of ze een dementerende vrouw wilde spelen. “Ik ken die problematiek”, vertelt ze aan TeVeblad.

De actrice weet er veel over, want haar schoonmoeder en schoonzus zijn er allebei aan overleden. “Ik weet hoe de aftakeling gebeurt en hoe de ziekte evolueert”, geeft ze toe. Daardoor wil ze juist deze rol vertolken. “Ik vind het belangrijk dat erover gesproken wordt”, aldus Karin. Toch weet ze ook dat deze rol consequenties voor haar carrière heeft.

Het is namelijk duidelijk dat de rol van Veerle eindig is, want alzheimer is een terminale ziekte. “Toen die verhaallijn me werd aangeboden besefte ik meteen dat ik op een dag uit ‘Thuis’ zou verdwijnen”, bekent Karin. Toch vindt ze dat niet zo erg dat ze ooit zal moeten vertrekken. “Het belangrijkste is dat ik een mooi verhaal kan vertellen, een boodschap kan uitdragen”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws