-->

Danira Boukhriss bijt van zich af na vlijmscherpe kritiek: "Zo beschamend"

Danira Boukhriss bijt van zich af na vlijmscherpe kritiek:
Zaterdag 12 November 2022 - 17:30   I   Foto: SBS   I   door Redactie

Donderdagavond was een avond om over naar huis te schrijven. Danira Boukhriss Terkessidis mocht zich meer dan verdiend tot ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ kronen. En dat voor maar liefst tien jaar lang.

Het was meteen ook een avond om in de geschiedenisboeken op te nemen. Danira heeft namelijk heel wat mijlpalen bereikt. Ze is de jongste winnaar ooit, is dit seizoen geen enkele keer verloren, wint als vierde vrouw én als eerste vrouw van kleur. Een voorbeeld voor veel kleine meisjes, vindt Jennifer Heylen.

“Dat heeft me echt ontroerd”, vertelt Danira nu in Het Nieuwsblad. “Adil (El Arbi, red.) heeft het al eens gewonnen, maar nu als eerste vrouw van kleur, dat is wel iets cools”, zegt ze apetrots. Ze deelt dan ook een sneer uit aan iedereen die haar de overwinning niet gunde. “Aan alle mensen die vooroordelen hebben, is dit wel een kleine 'hier zie!’.”

En die vooroordelen waren er. Arrogant, sluw, onterechte winnares, opgezet spel. Noem maar op. “Je zit daar gewoon om het diversiteitspeil van Play4 hoog te houden”, klonk het zelfs. “Mensen kunnen zo beschamend grof uit de hoek komen. Maar het heeft me nooit tegengehouden om mee te doen”, denkt Danira erover. Zij heeft zich rijkelijk geamuseerd en dat is het allerbelangrijkste. “En ik heb ook veel toffe reacties gekregen, hoor”, aldus de kersverse winnares.