-->

Sven Ornelis woedend na vernielingen: "Zware straffen voor dit soort crapuul"

Sven Ornelis woedend na vernielingen:
Zondag 20 November 2022 - 16:30   I   Foto: Instagram   I   door Redactie

Sven Ornelis heeft het helemaal gehad. Op zijn Instagramverhaal kaart de radiopresentator een nieuwe problematiek aan en hij roept ook meteen op tot actie.

Het is een fenomeen dat steeds vaker opduikt: klimaatactivisten die het gemunt hebben op schilderijen van bekende kunstenaars. Zo werd eerder al onder meer het kunstwerk ‘Zonnebloemen’ van Vincent van Gogh beklad met soep en probeerde een activist zich vast te lijmen aan ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer.

Ook in Oostenrijk krijgen ze te maken met deze problematiek. Klimaatactivisten hebben een schilderij van Gustav Klimt beklad met zwarte vloeistof in het Leopoldmuseum in Wenen. “Kiezen we dood, of kiezen we leven”, riepen ze terwijl ze het kunstwerk besmeurden.

Gelukkig werd het kunstwerk niet beschadigd door deze actie, omdat het zich achter glas bevindt. Daardoor is dus ook nog de lijst intact. Toch uit Sven Ornelis zijn ongenoegen op zijn Instagramverhaal en hij heeft een duidelijke boodschap voor de activisten. “Zware straffen voor dit soort crapuul alsjeblieft”, schrijft hij.

TAGS  I  Sven Ornelis