Dief belt politie omdat hij niet meer uit gesloten auto geraakt Buitenland
Buitenland

Dief belt politie omdat hij niet meer uit gesloten auto geraakt

Dief belt politie omdat hij niet meer uit gesloten auto geraakt

De politie uit het Noorse Trondheim kreeg wel een zeer bizar telefoontje. Een 17-jarige autodief, die al een reputatie heeft opgebouwd bij de autoriteiten, belde het lokale politiebureau omdat hij zelf niet meer uit een gestolen auto raakte.

De tiener was erin geslaagd om in te breken in een Volvo die op het parkeerterrein van een autoverkoper stond. Toen hij de portier opende en in de auto plaatsnam werd hij echter opgesloten door het centrale vergrendelsysteem.

"Hij belde ons om 8 uur op kerstdag vanuit de wagen waarin hij net had ingebroken”, vertelt Ebbe Kimo, operations manager bij de politie, aan de nationale omroep van Noorwegen. “Hij kent ons vrij goed en dacht duidelijk dat het oké zou zijn om ons op te bellen voor hulp. Een beetje zoals je een vriend opbelt.”

De politie kwam ter plaatse en kon de jonge dief snel bevrijden. “Hij klonk heel gestresseerd en wanhopig toen hij ons belde, en ik denk dat hij opgelucht was toen we arriveerden”, aldus Kimo. Op het bureau vertelde hij de politie dat hij gewoon een ritje wilde maken. Hij werd later op de dag vrijgelaten.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws