-->

Toch weer onheilspellend nieuws over toekomst van 'Thuis': "Die kans bestaat"

Toch weer onheilspellend nieuws over toekomst van 'Thuis':
Zaterdag 19 November 2022 - 11:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

De trouwe ‘Thuis’-kijker zal het niet graag horen, maar er komt opnieuw slecht nieuws onze kant op over de populaire soap. Maandag werd voor de derde keer op korte tijd het werk neergelegd op de set. Vanaf januari verhuist de soap namelijk naar Eyeworks en dat zint cast en crew het allerminst.

Om te besparen moet ‘Thuis’ noodgedwongen verhuizen van de VRT naar Eyeworks, een extern productiehuis. En dat baart alle medewerkers zorgen, want voorlopig krijgt niet iedereen gelijke arbeidsvoorwaarden voorgeschoteld. Zo zullen sommigen het zelfs met een lager loon moeten stellen. De openbare omroep moet inderdaad toegeven dat er nog gaten in het overnamecontract zitten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Daar is de ‘Thuis’-crew natuurlijk niet tevreden mee. Zij willen gelijke voorwaarden voor iedereen. Tot ze hun gelijk krijgen, zouden ze nu van plan zijn om de opnames dagelijks 2 à 3 uur stil te leggen. Maar dat brengt slecht nieuws met zich mee. "De kans bestaat dat er afleveringen niet tijdig klaar geraken", zegt Michelle Graus van vakbond ACOD-VRT. "De crew wil dat zelf natuurlijk liever niet, maar het mes wordt hen zo op de keel gezet, dat er hen niets anders rest."

De trouwe fans vrezen natuurlijk het ergste voor de toekomst van ‘Thuis’. Maar voorlopig moeten de kijkers nog niets van hun favoriete soap missen. De opnames lopen namelijk anderhalve maand voor op de uitzendingen. Als er dus snel een oplossing komt, zal de kijker er niets van merken. En VRT is volop aan het onderhandelen met Eyeworks over gelijkwaardige loon- en arbeidsvoorwaarden. Hopelijk krijgen de acteurs en crewleden dus wat ze wensen én verdienen.

TAGS  I  Thuis