Moeskroen in opspraak na behalen licentie, Lokeren grijpt mogelijk in Sport
Sport

Moeskroen in opspraak na behalen licentie, Lokeren grijpt mogelijk in

Moeskroen in opspraak na behalen licentie, Lokeren grijpt mogelijk in

Tegen alle verwachtingen in haalde Moeskroen toch een licentie voor volgend seizoen. Dat is hoogst opmerkelijk, want zelfs het parket fronst de wenkbrauwen.

"Verschillende bronnen menen dat er voldoende aanwijzingen zijn om te concluderen dat Moeskroen in het verleden gelogen heeft over bepaalde documenten, en dat de oorsprong van een deel van het budget uit schimmige oorden komt of er net naartoe vloeit", zo schrijft Het Laatste Nieuws.

"Niet voor niets reisden vertegenwoordigers van het parket vorige maand af naar Boedapest om daar met de klokkenluider van Football Leaks te spreken. Die zou waardevolle informatie bezitten over de geldstromen rond Pini Zahavi, de makelaar die in 2015 Moeskroen kocht. Later deed hij de club weer van de hand, maar zijn schaduw blijft over Le Canonnier hangen."

Parket en Lokeren

Ook het parket is verrast door de beslissing van de Licentiecommissie. "We zullen dat zeker bespreken. Maar het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen", klinkt het in een eerste reactie.

Daarnaast had Lokeren gehoopt om het behoud alsnog te verzekeren via de groene tafel. Lokeren zou in 1A zijn gebleven als de licentie van Moeskroen geweigerd werd. Dat gaat nu dus niet door. De club kan wel nog naar het BAS stappen, zoals Westerlo en OH Leuven in het verleden deden, om de licentie van Moeskroen aan te vechten. Daarover neemt Lokeren later een beslissing.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws