-->

Verschrikkelijk nieuws over voormalig nieuwsanker Martine Tanghe uitgelekt

Verschrikkelijk nieuws over voormalig nieuwsanker Martine Tanghe uitgelekt
Zondag 27 November 2022 - 21:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Het haalt tegenwoordig overal het nieuws: de Nederlandse presentator Matthijs Van Nieuwkerk wordt beschuldigd van terroriserend gedrag op de werkvloer. Iets wat bij ons jammer genoeg ook maar al te vaak voorvalt. Martine Tanghe bijvoorbeeld maakte zich er ook schuldig aan.

In Nederland is onlangs een bom ontploft. Matthijs Van Nieuwkerk, die vorig jaar op VTM nog ‘Popquiz’ presenteerde, wordt beschuldigd van ongepast gedrag op de set van de Nederlandse talkshow 'De Wereld Draait Door’. De presentator zou mensen op de werkvloer gepest en gekleineerd hebben. Daar zijn we blijkbaar ook in België niet vreemd van.

Ook hier lopen heel wat tv-figuren rond die een angstcultuur creëren op het werk. Martine Tanghe zou het voorbeeld bij uitstek zijn. In de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’ wordt verteld dat het voormalige nieuwsanker - en dat is dan nog zacht uitdrukt - geen gemakkelijke was. “De dag waarop Martine bij de VRT vertrokken is, heeft men volgens mij hier en daar de vlag uitgehangen”, heeft journalist Mark Coenegracht erover te zeggen.

De verhalen over Martine Tanghe hebben nooit het daglicht gezien. "Want zij was natuurlijk de lieveling van half Vlaanderen”, klinkt het bij Coenegracht. Maar ze waren er wel. “Achter de schermen was ze een heel eigenzinnige en centristische vrouw, die alleen haar eigen beeld zag en daar alles voor liet sneuvelen", weet de journalist te vertellen. “Wie nog maar in de buurt van haar schaduw kwam, werd genadeloos afgeblaft.”

Excuses

Na haar vertrek bij de VRT zou de nieuwslezeres zich hiervoor wel geëxcuseerd hebben. Maar volgens Coenegracht was dat vijgen na Pasen. “Op het einde van haar carrière... Veel te laat", besluit de journalist.