-->

Hartverscheurend: zo vertelde Evi Hanssen aan haar kindjes dat oma zal sterven

Hartverscheurend: zo vertelde Evi Hanssen aan haar kindjes dat oma zal sterven
Woensdag 30 November 2022 - 13:30   I   Foto: SBS   I   door Redactie

Vorig jaar kreeg Evi Hanssen het vreselijke nieuws te horen dat haar mama Arlette ongeneeslijk ziek is. Arlette leed tien jaar geleden al aan borstkanker en is nu hervallen, met uitzaaiingen in de botten en de lever.

Arlette, de mama van Evi Hanssen, zal niet meer genezen. In ‘De Tafel van Vier’ vertelde ze onlangs zelfs dat ze gestopt is met de behandeling omdat ze er te ziek van werd. “Die chemo is veel te zwaar voor mij. Ik heb liever een vrolijk leven, ik geniet nog graag", klonk het. De dag dat Arlette er niet meer zal zijn, komt helaas steeds dichterbij. Een gedachte die zwaar binnenkwam bij Evi en haar zonen Mac en Scout.

Arlette heeft haar kleinkinderen zelf ingelicht dat ze ernstig ziek is. “Mama is het hier zelf komen vertellen aan hen. Ze zei: ‘Je weet dat oma ziek geweest is en kanker heeft gehad? Wel, die beestjes zijn terug en nu zijn ze met zoveel dat ik daar niet meer van ga genezen’,” vertelt Evi in de podcast ‘De afscheidstournee van mijn moeder’. Tranen hebben rijkelijk gevloeid bij moeder en zonen.

“Zo erg is dat nu toch ook niet hé? Ik leef nog en ga jullie nog zo vaak komen bezoeken, dat jullie zullen zeggen: ‘ugh, daar is oma weer’”, wist Arlette haar familie te troosten. “En dan hebben de kinderen zelf gevraagd: ‘Ga jij hier dan aan dood?’. ‘Ja, ik ga hieraan sterven’, zei mama. En dat was het”, gaat Evi verder. Haar mama zelf gaat verrassend goed en positief met de dood om. “Ik vind het erger voor hen dan voor mezelf”, moet Arlette van het hart in de podcast.

TAGS  I  Evi Hanssen  I  De Tafel van Vier