-->

Prachtig wat Mathias Coppens voor goede vriendin Ruth Beeckmans doet

Prachtig wat Mathias Coppens voor goede vriendin Ruth Beeckmans doet
Woensdag 30 November 2022 - 09:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Zondag konden we de tweede aflevering meepikken van ‘Code Coppens’, waarin we eindelijk nog eens konden genieten van Ruth Beeckmans' uitbundige lach. Het is lang geleden dat we haar nog zo zagen.

Ruth Beeckmans heeft er het verschrikkelijkste jaar van haar leven op zitten. In april moest ze helaas afscheid nemen van haar partner Gary, de vader van haar twee kinderen. Hij overleed eind april op zijn 54ste aan hartfalen. De actrice ging er volledig aan onderdoor. Zondag verscheen ze voor het eerst na de tragische gebeurtenis weer op de buis.

In ‘Code van Coppens’ spatte het plezier er nog van af. We zagen Ruth zoals we haar kennen: de warme, grappige, uitbundige vrouw die tv-kijkend Vlaanderen in zijn hart gesloten heeft. Het leek gezien die omstandigheden vreemd om haar zo opgewekt te zien. “Maar de opnamen van de escaperoom dateren van daarvóór (vóór het overlijden van Gary, red.), anders had ik dit nooit aan haar gevraagd”, vertelt Mathias Coppens in Dag Allemaal.

“Ik zie Ruth doodgraag”, gaat de presentator verder. Hij doet dan ook alles wat hij kan om er voor haar te zijn. “Ze is uiteraard ook op de hoogte gebracht dat de uitzending afgelopen zondag gepland stond.” Het studiogedeelte van het programma werd wel na Gary’s overlijden, en dus ook zonder Ruth, opgenomen. “Vandaar ook dat Davy Parmentier het duo alleen vertegenwoordigde in de uitzending. Over het tragische overlijden werd begrijpelijkerwijs met geen woord gerept”, als Mathias. Aan respect voor zijn goede vriendin geen gebrek.

TAGS  I  Ruth Beeckmans  I  Code van Coppens  I  Mathias Coppens