Opmerkelijk voorstel van Groen: "Iedereen moet dit minimumpensioen krijgen" Politiek
Politiek

Opmerkelijk voorstel van Groen: "Iedereen moet dit minimumpensioen krijgen"

Opmerkelijk voorstel van Groen: "Iedereen moet dit minimumpensioen krijgen"

De partij Groen lanceert een opmerkelijk voorstel. Het pleit voor een basispensioen van 1.140 euro voor iedereen, ook voor mensen die niet gewerkt hebben. Het bedrag loopt op naarmate iemand meer gewerkt heeft. Dat staat in de pensioenplannen van de partij.

Wie 45 jaar actief was, zou 1.500 euro moeten overhouden tijdens zijn pensioen. Het hoeft daarbij niet te gaan om gewerkte jaren. Ook periodes van werkloosheid en ziekte- of zorgverlof tellen mee. Groen wil zo ouderen uit de armoede halen.

Er bestaat vandaag een vangnet voor senioren met financiële problemen, het inkomensgarantie voor ouderen (IGO). Dat is volgens Groen echter te complex. "Het basispensioen is een échte garantie tegen armoede", verklaart Kamerlid Wouter De Vriendt. Groen raamt de totale kostprijs op 1,4 miljard euro, maar volgens pensioenexpert Ria Janvier (UAntwerpen) is het onbetaalbaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws