Siska Schoeters krijgt serieuze waarschuwing over gezondheid: "Enorm gevaarlijk" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Siska Schoeters krijgt serieuze waarschuwing over gezondheid: "Enorm gevaarlijk"

Siska Schoeters krijgt serieuze waarschuwing over gezondheid: "Enorm gevaarlijk"

Het is misschien wel dé nieuwe trend onder BV’s en influencers: IV-therapie, ofwel aan een infuus vol vitaminen gaan hangen om extra energie te krijgen en vermoeidheid tegen te gaan. Onder anderen Siska Schoeters, Sean Dhondt en ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen maken zich er schuldig aan.

Maar de nieuwste hype onder de BV’s komt niet zonder gevolgen. Experts willen hen dan ook waarschuwen. “Voel je je slap? Ga dan eerst naar de dokter voor een onderzoek. En heb je een tekort? Ga dan naar de apotheek en spring niet meteen op die hype”, vertelt experte Karen Sarasin in TV-Familie.

IV-therapie heeft op korte termijn misschien wel effect, maar op lange termijn kunnen de BV's er ernstigste complicaties aan overhouden. “Het kan het gevaarlijk zijn om een te veel vitaminen in te nemen. Een teveel aan vitaminen kan je lichaam vergiftigen”, waarschuwt de experte. “Je moet er dus zeker voor zorgen dat zo’n infuus altijd door een arts wordt toegediend. Al gebeurt dat in de meeste klinieken uiteraard zo.”

Zo zoeken BV’s volgens experts onnodige risico’s op. Oppassen geblazen dus voor Siska Schoeters en co. Niet alleen voor de IV-therapie, maar ook met het promoten ervan. “Een gezonde levensstijl is het allerbelangrijkste. En dát zouden BV’s en influencers moeten promoten”, besluit de experte Karen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws