Alix Konadu bloedeerlijk na vertrek bij 'Familie': "Dit was de leukste collega" TV en Radio
TV en Radio

Alix Konadu bloedeerlijk na vertrek bij 'Familie': "Dit was de leukste collega"

Alix Konadu bloedeerlijk na vertrek bij 'Familie': "Dit was de leukste collega"

Vorige week nam de trouwe ‘Familie’-kijker afscheid van Kato (Alix Konadu). Precies een jaar na haar intrede trok de actrice de soapdeuren alweer achter zich dicht. Op eigen vraag, omdat haar oma erg ziek is en ze daarom enige tijd in Ghana gaat wonen. Maar het afscheid van ‘Familie’ viel haar zwaarder dan verwacht.

“Mijn toekomst is nu meer onzeker. Maar dit vertrek voelt juist”, is Alix vastberaden in TV-Familie. En toch wandelde ze met een klein hartje buiten. “Mijn laatste opnamedag was emotioneel”, vertelt de actrice. Met bloemen en een enorm applaus werd ze uitgewuifd. “Dat deed mij iets. Het was emotioneel én mooi.”

“Ik heb daar een ongelofelijk fijne tijd beleefd”, klinkt het. En dat heeft ze vooral aan haar collega’s te danken. “Ik had met veel mensen een goeie klik. Maar de allerbeste... Dat was met Yanni Bourguignon”, geeft Alix toe. Hij was haar peter op de set. “En ook met Charlotte Sieben, die mijn beste vriendin Louise speelde.”

Yanni en Charlotte hadden dan ook heel wat scènes met Kato. Ze spelen leeftijdgenoten in de reeks. In het echt zit dat verrassend genoeg anders. “Ik ben tien jaar ouder, ja”, zegt Alix. Maar dat leeftijdsverschil heeft hen duidelijk nooit parten gespeeld. “Al werd in gesprekken backstage soms duidelijk dat we andere referenties hebben. Zij keken als kind bijvoorbeeld naar andere programma’s op Ketnet dan ik”, aldus de voormalige ‘Familie’-actrice. Maar één iets is zeker: het gemis zal groot zijn.

Populair

Laatste nieuws