Natalia op de vingers getikt na erg ongepaste uitspraak: "Stigmatiserend!" TV en Radio
TV en Radio

Natalia op de vingers getikt na erg ongepaste uitspraak: "Stigmatiserend!"

Natalia op de vingers getikt na erg ongepaste uitspraak: "Stigmatiserend!"

Natalia krijgt heel wat commentaar te verduren na de eerste liveshow van ‘The Voice van Vlaanderen’. De zangers deed namelijk een opmerkelijke uitspraak.

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de eerste liveshow van ‘The Voice van Vlaanderen’ en ook coach Natalia tekende present. Toch krijgt ze nu commentaar, want de zangeres gaf wel heel vreemd advies aan een kandidate met ADHD. Volgens Natalia zou ze haar medicatie best achterwege laten, want de kandidate zou daar geen nood aan hebben in de muzieksector. “Fuck die pilletjes!”, aldus Natalia.

Een goedbedoelde boodschap van de zangeres, maar de uitspraak schiet toch in het verkeerde keelgat bij verschillende experten. Zo schrijft professor cognitieve psychologie Tom Beckers het volgende op Twitter: “Het werkt de stigmatisering en stereotypering van jongeren met ADHD in de hand.” Maar dat is niet het enige, want wat Natalia zegt kan ook een verkeerd signaal geven aan mensen met ADHD zelf.

Volgens directeur van kenniscentrum ZitStil Greet Herssens zouden zij kunnen denken dat het mogelijk is om hun dosis medicatie zelf te bepalen of dat ze er van de ene dag op de andere volledig mee kunnen stoppen. “Iemand in een rolstoel vragen we toch ook niet om zich minder aan te stellen en gewoon op te staan?”, klinkt het in De Morgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws