Koning Albert neemt opvallend besluit over Delphine Boël: "Dit is onbegrijpelijk" Buitenland
Buitenland

Koning Albert neemt opvallend besluit over Delphine Boël: "Dit is onbegrijpelijk"

Koning Albert neemt opvallend besluit over Delphine Boël: "Dit is onbegrijpelijk"

Het Brusselse hof van beroep zal op 16 mei uitspraak doen over de vraag of koning Albert zijn DNA onmiddellijk moet afstaan. In het andere geval zal hij dit pas moeten doen na de beslissing van het hof van cassatie als die in zijn nadeel uitdraait.

Het hof van beroep bevestigde op 25 oktober dat Jacques Boël niet de biologische vader van Delphine Boël is. Delphine, haar moeder en koning Albert kregen tot 7 februari om hun DNA af te staan. De advocaten van Albert tekenden echter cassatieberoep aan tegen de beslissing van het hof van beroep.

De advocaten van Albert stellen nu dat hij het hof van cassatie afwacht - een zaak die meer dan een jaar duurt - vooraleer hij eventueel DNA afstaat. "Ik begrijp echt niet waarom de koning niet gewoon toestaat om een DNA-test te ondergaan die gewoon de waarheid zou aantonen. Die koppigheid is onbegrijpelijk", zegt advocaat Marc Uyttendaele van Delphine Boël in Het Laatste Nieuws.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws