Nieuws over 'Bake Off'-kandidaat raakt Wim Opbrouck: "Niet lang meer te leven" TV en Radio
TV en Radio

Nieuws over 'Bake Off'-kandidaat raakt Wim Opbrouck: "Niet lang meer te leven"

Nieuws over 'Bake Off'-kandidaat raakt Wim Opbrouck: "Niet lang meer te leven"

De strijd voor de titel van beste amateurbakker is opnieuw begonnen. Het nieuwe seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ ging enkele weken geleden van start met tien gloednieuwe kandidaten. Eén daarvan is Erik Monstrey, die erg droevig nieuws heeft over zijn gezondheid.

Erik wist de afgelopen weken al enkele zware bakproeven te overleven. Maar niet alleen in ‘Bake Off’ moet hij een hevige strijd voeren. Ook in het echte leven kreeg de 59-jarige bakker al een serieuze klap te verwerken. Het is zelfs een wonder dat hij nog leeft. In 2008 kreeg hij namelijk een agressieve vorm van bloedkanker.

“Het bleek om HCL te gaan, hairy cell leukemia”, vertelt Erik openhartig in Dag Allemaal. Een enorm zeldzame vorm van leukemie. “Mijn toestand ging snel achteruit. Op een bepaald moment kreeg ik van de dokters te horen dat ik maar drie weken meer te leven had”, klink het zelfs. Dat was toch even slikken. “Ik heb gesnotterd als een kleuterke. Ik dacht dat ik mijn twee zoontjes niet zou zien opgroeien, dat ik mijn vrouw niet meer zou zien.”

Gelukkig heeft hij de kanker toch overleefd. De ‘Bake Off’-kandidaat is door het oog van de naald gekropen. “Ze staken een hele zware chemo in mijn arm, dat is mijn redding geweest”, aldus Erik. Toch is hij nog altijd bang dat hij zal hervallen. “De schrik zit er nog altijd een beetje in, maar ik probeer me fysiek in orde te houden. Maar ik ben geweldig in vorm. Ik ben klaar voor mijn volgende gevecht, mocht er opnieuw iets gebeuren”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws