-->

Emotionele Wim Lybaert moet pijnlijke waarheid onder ogen zien: "Depressief"

Emotionele Wim Lybaert moet pijnlijke waarheid onder ogen zien:
Maandag 12 December 2022 - 12:30   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Vanavond is het eindelijk zover. Dan is het nieuwe seizoen ‘Het huis’ terug op Eén. Tv-maker Wim Lybaert mag de spits afbijten. Naar goede gewoonte leggen de gasten hun ziel bloot in het programma. Ook bij Wim komt er heel wat aan het licht.

“Eén van de meest gelaagde gasten ooit in 'Het huis’.” Zo zou presentator Eric Goens Wim Lybaert omschrijven. Wij leerden hem onder andere in ‘De Columbus’ kennen als een eeuwig positieve levensgenieter. Maar er waren tijden waarin dat anders was.

“Ik ben lang depressief geweest, voelde me een loser, een niemendal”, vertelt Wim openhartig in het programma. “De gast die altijd als laatste werd gekozen als een groep moest ingedeeld worden. Na mijn dertigste is het wel allemaal goed gekomen.” Hij heeft dan ook een serieus parcours afgelegd voor hij op tv verscheen. Filmoperateur, fabrieksarbeider, klankman, monteur en regisseur zijn er slechts een paar van.

“Ik werd er neerslachtig van”, wil Wim erover kwijt. “Ik vond niets in mijn leven om me in vast te bijten. Je voelt je een loser”, klinkt het. Pas toen hij bij Woestijnvis belandde, wist hij dat hij helemaal op zijn plaats was. “Als je ziet en weet vanwaar ik kom en hoe het allemaal gelopen is, dan kan ik alleen maar gelukkig zijn”, moet de tv-maker besluiten.

Wim Lybaert in het achtste seizoen van 'Het huis', vanaf vanavond op Eén, Bron: VRT

TAGS  I  Wim Lybaert  I  Het huis